Art i patrimoni a Riba-roja d’Ebre

Avui hem arribar al 4rt dia de Coworkfest i hem començar amb les activitats que, des de l’Associació de Coworkers Zona Líquida, havíem programat per fer a l’aire lliure. Per aquesta ocasió, havíem organitzat una visita guiada pels carrers de Riba-roja d’Ebre per conèixer una selecció de 19 instalacions artístiques que pertanyen al festival de street-art Riu d’Art, organitzat pels nostres companys de l’associació Riba-Rocks.

Després del recorregut per les obres d’art, ens hem dirigit a la petita exposició etnològica que dirigeixen els nostres companys de l’associació Amics de Riba-roja d’Ebre. En aquesta ocasió han tret al carrer part del material del què disposen. Continuant així amb la nostra idea de fer aquesta activitat a l’aire lliure.

Ens han explicat el funcionament dels forns d’oli de ginebre utilitzant una maqueta i ens han donat a conèixer diferents utensilis utilitzats per a l’activitat de producció, transport i emmagatzematge d’aquest tipus d’oli, així com de les seves propietats.

En acabar la visita a l’exposició etnològica, vam posar rumb a Zona Líquida per intercanviar impressions mentre recuperàvem forces amb un petit refrigeri. La idea era, seguint la temàtica del dia, fer-ho també al carrer però, unes vespes que pretenien menjar més que nosaltres, ens van obligar a traslladar-nos a la sala principal del nostre espai de coworking.

Aprofitem per donar les gràcies a Edgar Valls i Clàudia Roca de l’Associació Riba-Rocks per acompanyar-nos i donar-nos detalls sobre les obres seleccionades per al recorregut d’ahir i a Josep Aguilà, de l’associació Amics de Riba-roja d’Ebre, per ensenyar-nos i donar-nos explicacions sobre el material que han recopilat per a la seva exposició etnològica.