Visita a l’Obrador de Mel Bonet

Aquesta setmana, durant l’emocionant inauguració del Coworkfest 2023, explorem una perspectiva diferent de l’emprenedoria al món rural. En aquesta ocasió, ens submergim a l’apassionant univers de l’apicultura, una activitat que fusiona la tradició i la sostenibilitat en una combinació única. La nostra parada va ser a l’obrador de Mel Bonet, on vam ser guiats per l’apicultor Ramón Bonet en un viatge fascinant a través del procés d’extracció de mel.

Des del moment en què es col·loquen les arnes en ubicacions estratègiques per permetre que les abelles recullin nèctar i pol·len de les flors del voltant, fins a la creació de la mel en els panells dissenyats per facilitar l’extracció, cada pas del procés va ser minuciosament explicat. El més sorprenent és el respecte que els apicultors tenen per les abelles, garantint que sempre hi hagi prou mel deixada a les arnes perquè les abelles prosperin i continuïn la seva important tasca pol·linitzadora.

Durant la visita, Ramón Bonet va compartir amb nosaltres les dificultats a les quals s’enfronten les abelles en l’actualitat. El canvi climàtic i diverses malalties representen amenaces significatives per a aquestes incansables treballadores. No obstant això, els apicultors, com els de Bonet Apicultors, estan compromesos a abordar aquests reptes de manera natural i sostenible.

La visita va culminar amb una apreciada degustació de diversos tipus de mel. Va ser una revelació per a molts de nosaltres descobrir com la mel adquireix una àmplia gamma de sabors, textures i aromes segons el tipus de flor que les abelles trien per a la seva recol·lecció. Aquesta experiència sensorial ens va mostrar la riquesa i diversitat de la mel local, que reflecteix la biodiversitat de la regió.

En el marc del Coworkfest’2023, vam tenir l’honor de rebre a Jordi Barranca, el corresponsal de Terres de l’Ebre de Catalunya Ràdio, qui ens va brindar l’oportunitat de compartir la nostra experiència a Zona Líquida. Jordi ens va acompanyar en la nostra visita a Bonet Apicultors, on va descobrir, juntament amb nosaltres, l’apassionant món de l’apicultura i la mel de qualitat.

En resum, la nostra incursió a l’obrador de Mel Bonet durant la Setmana del Coworkfest 2023 no només ens va brindar una visió més profunda d’un emprenedoria rural tradicional, sinó que també ens va deixar amb un profund respecte per la tasca de les abelles i una apreciació renovada per la mel local i la seva diversitat de sabors.