3er dia de Coworkfest: Col·laboració i meditació

El tercer dia del Coworkfest 2023, el festival del coworking rural de Catalunya promogut per Cowocat Rural, va començar amb una jornada al COEbreLAB, situat a Mora d’Ebre. Aquesta jornada, dinamitzada per Laia Benaiges, va estar oberta a totes les persones involucrades en els espais de coworking rural de la Ribera d’Ebre: gestors, dinamitzadors i entusiastes d’aquesta creixent comunitat. El propòsit d’aquesta jornada era continuar la dinàmica que s’havia iniciat en l’edició anterior del Coworkfest, coneguda com a “Ribera d’Ebre, la vall del coworking rural”.

La Ribera d’Ebre, amb la seva alta concentració d’espais de coworking rural, és una regió pionera a Catalunya en la promoció d’entorns de treball col·laboratiu fora de les grans ciutats. Zona Líquida, com el primer espai de coworking rural creat a tota Catalunya, ha liderat fins ara aquest moviment. Ara potser és el moment de crear una nova xarxa que connecti tots els espais que han sorgit a la comarca al llarg dels anys.

L’objectiu final és clar: establir eines que facilitin la comunicació i fomentin les sinèrgies entre els espais que s’adhereixin a aquesta iniciativa. En fer-ho, es busca crear projectes conjunts i permetre que els nous espais de coworking rural se’n beneficiïn de l’experiència d’aquells que ja tenen un recorregut a la escena del coworking rural.

La col·laboració i la sinergia entre aquests espais rurals no només enriqueixen a cada espai individualment, sinó que també potencien la comarca en el seu conjunt. La creació d’aquesta xarxa d’espais de coworking rural promet donar un impuls significatiu a la innovació, la creativitat i l’emprenedoria a la Ribera d’Ebre.

En resum, aquesta trobada pot marcar un pas significatiu cap a la construcció d’una comunitat de coworking rural més forta i col·laborativa a la Ribera d’Ebre. A mesura que aquests espais continuen creixent i prosperant, la regió es converteix en un far per a la innovació i l’esperit emprenedor rural. Aquest és un emocionant capítol en la història del coworking rural a Catalunya i un exemple inspirador de com la col·laboració i la visió compartida poden transformar comunitats locals.

Aquest dimecres de Coworkfest ha estat una jornada que no ha deixat de sorprendre’ns. Entre les activitats programades, un dels moments destacats va ser el taller de “Meditació Dinàmica” dirigit per la nostra talentosa companya, Mireia Simón Esteve. Aquest taller ens va oferir una oportunitat única per aprendre a gestionar l’estrès i l’ansietat d’una manera inesperada i sorprenent.

En un món on la vida quotidiana pot semblar aclaparadora i frenètica, trobar un espai per a la calma i la serenitat esdevé essencial. La meditació és una eina poderosa per a aconseguir aquest equilibri, i la Meditació Dinàmica ens ofereix un enfocament fresc i dinàmic per abraçar aquesta pràctica. En lloc de la imatge estereotipada de meditar en silenci en una habitació tranquil·la, la Meditació Dinàmica ens va convidar a submergir-nos en un viatge actiu d’autodescobriment i relaxació.

El taller de “Meditació Dinàmica” de Mireia ens va recordar que la meditació no es tracta només de seure en silenci, sinó de trobar la pau en l’activitat i la vida quotidiana. Va ser una experiència reveladora que va deixar els participants amb eines pràctiques i efectives per fer front a l’estrès i l’ansietat a les seves vides.

A Zona Líquida, valorem la diversitat d’enfocaments i pràctiques que poden enriquir les nostres vides i carreres. Aquest taller ha demostrar que la meditació pot ser accessible i transformadora per a tothom, independentment de la seva experiència prèvia.

Agraïm a Mireia per compartir la seva saviesa amb nosaltres i esperem seguir explorant noves formes de creixement personal i benestar en futurs esdeveniments. Si et vas perdre aquest taller, no t’amoïnis! Estem compromesos a seguir oferint oportunitats úniques per al teu desenvolupament personal i professional a la nostra comunitat.

No perdis de vista les nostres properes activitats i esdeveniments i uneix-te a nosaltres per descobrir noves formes d’assolir un equilibri a la teva vida quotidiana!