Finançament de projectes mitjançant subvencions

El quart dia del Coworkfest 2023 vam seleccionar la formació “Finançament de projectes mitjançant subvencions” a càrrec del nostre amic Marc Poy Ferrer, Project Manager i Coordinador Tècnic de l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre.

La sessió prometia ser una exploració detallada sobre l’estratègia empresarial i el disseny de projectes, la recerca, sol·licitud i execució de subvencions, així com la justificació i el tancament dels mateixos. Tot i que aquesta xerrada es va plantejar inicialment des d’una perspectiva empresarial, va acabar centrant-se en la gestió de projectes finançats mitjançant subvencions, específicament per a associacions sense ànim de lucre.

Un aspecte destacat d’aquesta jornada va ser la participació activa dels assistents, la majoria dels quals estaven vinculats a una o diverses associacions d’aquest tipus. La transformació de la xerrada cap a aquest enfocament va ser testimoni de la importància i la rellevància de la gestió de projectes basats en subvencions en l’àmbit de les organitzacions sense ànim de lucre.

Durant la formació, es van explorar els aspectes clau de la gestió de projectes, des de la fase inicial de planificació i disseny fins a la implementació i la posterior justificació dels fons atorgats. Els participants van tenir l’oportunitat d’aprendre sobre les estratègies efectives per presentar propostes de projectes atractives, com buscar fonts de finançament apropiades i com complir amb els requisits i terminis necessaris per obtenir i mantenir les subvencions.

Marc Poy Ferrer va compartir la seva experiència i coneixements en la gestió de projectes i va oferir idees valuoses sobre com optimitzar els processos de recerca i sol·licitud de subvencions, la qual cosa va ser de gran valor per als assistents que representen a associacions sense ànim de lucre a la Ribera d’Ebre.

La formació va culminar amb una sessió interactiva en què els participants van poder plantejar preguntes, compartir les seves pròpies experiències i aprendre els uns dels altres. Aquest enfocament col·laboratiu va permetre un intercanvi d’idees i bones pràctiques que va reforçar la comunitat de les organitzacions sense ànim de lucre a la regió.

En resum, el quart dia del Coworkfest 2023 va demostrar que l’aprenentatge i la col·laboració són ingredients essencials per al creixement de les associacions sense ànim de lucre i la gestió efectiva de projectes finançats amb subvencions. L’experiència no només va enriquir els participants, sinó que també va reforçar els llaços entre les organitzacions de la Ribera d’Ebre, obrint el camí per a futures iniciatives conjuntes en benefici de la comunitat.

Si voleu la presentació en pdf de la sessió, la trobareu AQUÍ