1a jornada etnobotànica

El passat 21 d’octubre de 2023 es van dur a terme les I Jornades Etnobotàniques a la Societat “La Llum del Dia” a Riba-roja d’Ebre, Tarragona.

La nostra companya Montse Ramírez, diplomada en Formulació en Cosmètica Orgànica per l’Escola Internacional acreditada Formula Botànica, ens explica que la jornada va transcórrer entre conferències on es va parlar de la flora local i els seus beneficis per al cos, i es van donar receptes que els assistents van poder emportar-se per a preparar remeis a les seves pròpies cases.

Al llarg del dia, es van dur a terme diverses activitats, com un taller de sabó on la nostra companya va crear uns sabons amb forma de cupcakes tan temptadors que feien gana de menjar-los. També hi va haver una sessió de ioga facial que va deixar a tots els participants relaxats i llestos per anar a dormir al final de la jornada.

A més, vam comptar amb la presència d’una desena d’artesans de la cosmètica natural, socis d’ACATE, els quals van exhibir mostres dels seus remeis casolans, que incloïen emulsions, sabons sòlids i líquids, cremes, sèrums, llet corporal, olis, pastes de dents, tot per al cuidat del rostre, cos i cabell.

Montse ens explica que aquesta iniciativa va sorgir del seu desig de preservar els valuosos coneixements dels remeis tradicionals de la nostra gent i la nostra terra. Confessa que ha dedicat més de 5 anys a recopilar i connectar la saviesa popular relacionada amb la flora de Riba-Roja d’Ebre i la Ribera d’Ebre.