Coworkfest 2024. Cloenda i Tast de Vins.
Per tancar amb un gran final la setmana del Coworkfest 2024, vam decidir organitzar un tast de vins al celler “La Placeta“ de Els Guiamets. Aquest celler, que es caracteritza per la seva producció a petita escala, elabora vins ecològics amb Denominació d’Origen Montsant, sempre apostant per la qualitat per sobre de la quantitat.
La sessió va ser conduïda per Mercè Ramos, propietària del celler, regidora de l’Ajuntament d’Els Guiamets i gestora de l’espai de coworking rural “Espai Era“. La Mercè va començar explicant-nos sobre el seu espai de coworking, que va néixer dins del mateix celler. Ens va explicar com dues persones amb necessitat de compartir oficina van donar peu al que més tard es va convertir en un coworking formal, instal·lat en un edifici reconvertit per a aquesta funció.
Tast de Vins i Productes Locals
Després de la presentació, vam començar el tast de quatre vins produïts pel seu celler, tots acompanyats d’un deliciós pica-pica provinent dels obradors locals que vam visitar dimarts durant l’activitat “Sabor Rural” (Cal Grando i Forn Montserrat).
- “La Placeta” Blanc: Vam començar el tast amb aquest vi blanc, la joia del celler. Amb una producció limitada de 5000 ampolles, és un vi fresc i aromàtic que ha tornat a posar Els Guiamets al mapa com a productor de vins blancs.
- “La Placeta” Rosat: Continuem amb aquest rosat, un vi molt exclusiu amb una producció de menys de 1000 ampolles. El seu caràcter únic el fa encara més especial dins de l’oferta del celler.
- “Molí de la Bleda” Negre: Després, vam tastar aquest negre de criança suau i afruitat, amb una producció molt limitada de 850 ampolles. Un vi de gran qualitat que, com els anteriors, reflecteix el compromís del celler amb els vins ecològics i de proximitat.
- “Càdec” Negre: Finalment, vam concloure el tast amb el “Càdec”, el millor vi del celler, elaborat en homenatge als avis dels propietaris. Amb una producció de 1200 ampolles, és un negre elaborat amb el millor fruit de les vinyes més antigues, que li atorga un sabor i cos excepcionals.
Un Viatge de Sabors i Tradicions
El tast no només va ser una experiència sensorial, sinó també una immersió en les històries i tradicions d’Els Guiamets. La Mercè va anar enllaçant les característiques de cada vi amb relats del passat, transportant-nos a temps antics i connectant cada copa amb la història del poble.
Agraïm als 40 assistents la seva participació i, especialment, a Mercè i Quim, que ens van oferir una sessió tan entretinguda, amb vins ecològics de màxima qualitat que reflecteixen l’esforç i la dedicació del seu celler.