Benvinguts al primer espai de coworking rural de Catalunya

Coworking Zona Líquida

L’espai Zona Líquida, primer espai de coworking rural de Catalunya, fou creat l’any 2013 per iniciativa de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, amb el suport del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS). Zona Líquida és també el primer espai de coworking de titularitat pública però gestionat pels propis usuaris agrupats des del 2019 en l’Associació de coworkers Zona Líquida, fent així de la dinamització i gestió de Zona Líquida un dels seus projectes comuns. A Zona Líquida volem ser punt de referència per a tots aquells interessats en desenvolupar els seus projectes a l’àmbit rural i fomentar les sinèrgies necessàries com a mecanisme de dinamització econòmica i retenció del talent.

Olga Poblet

Presidenta

Montse Ramírez

Tresorera

David Borrull

Secretari

Toni Lanzas

Dinamitzador

Avantatges del projecte Zona Líquida

  • 1

    Una comunitat de professionals al teu abast

    La comunitat de Zona Líquida la composen professionals de molt diferents àrees, com informàtica, mediambiental, enginyeria tècnica, assessorament legal, psicologia, dissenyadors, artistes, etc. que no només donen servei al municipi sinó que molts d’ells desenvolupen projectes fora de Catalunya. També formen part de Zona Líquida associacions arrelades al municipi, professionals de diversos sectors que teletreballen i inclús persones que han trobat en Zona Líquida l’espai ideal per preparar les seves oposicions i treballs de final de carrera.

  • 2

    Coworkers @ The Big Xarxa

    Zona Líquida forma part de Cowocat Rural, projecte de cooperació LEADER nascut de l’experiència pilot de Zona Líquida amb una xarxa de més de vint espais de coworking rural.

    Zona líquida i Cowocat Rural formen part de Cowocat, associació d’espais de coworking de Catalunya, ampliant la xarxa d’espais i la comunitat de professionals i emprenedors.

    Un dels projectes de Cowocat rural és el Rural Pass, que incentiva la mobilitat dels diferents professionals i emprenedors entre els diversos espais de la xarxa i espais amics urbans.

  • 3

    Slow Living & Work

    Si t’agrada la tranquil·litat i la qualitat de vida.

    Si t’agrada gaudir del temps lliure.

    Si gaudeixes del contacte amb la natura.

    Si t’agrada assaborir productes locals de qualitat.

    Si vols gaudir de les tradicions, cultura i patrimoni i més.

    T’esperem a Zona Líquida, tu decideixes... a més, no et pots perdre els nostres divermuts.

 

L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible aprovada per les Nacions Unides el 2015 proporciona un full de ruta compartit per assolir pau i prosperitat per a les persones i el planeta. El seu eix central el constitueixen 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb què es pretén afrontar i gestionar desafiaments mundials com l’erradicació de la pobresa i la fam, assegurar una educació accessible i de qualitat, la igualtat de gènere, el treball decent o la lluita contra el canvi climàtic. A més, 169 metes concretes i mesurables disgreguen els diferents ODS i permeten passar del compromís a l’acció.
L’Associació de Coworkers Zona Líquida, conscient de la importància d’assolir aquests ODS mitjançant la transició cap a un model de desenvolupament més sostenible, contribueix a aquest fi de manera directa i també dóna suport a l’actuació d’altres agents involucrats com a part del compromís d’impactar de forma positiva a la societat.
Ens comprometem doncs, a impulsar els objectius de l’Agenda 2030 i els 17 ODS, posant èmfasi en aquells relacionats amb l’objectiu per al qual va ser creada l’associació, perquè són els ODS sobre els quals podem tenir més impacte. En concret, l’associació centrarà especialment els seus esforços en la creació i la consolidació d’infraestructures resilients que donin suport i facilitin l’accés a l’ocupació en territoris rurals així com la retenció de talent que pugui resultar en font d’innovació (ODS 9). La promoció del coworking i el teletreball com a mitjà de proporcionar una ocupació digna en un entorn rural facilitant el creixement econòmic local (ODS 8). També desenvoluparà accions per garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promourà oportunitats d’aprenentatge (ODS 4). Per aconseguir les metes establertes per l’associació, i per assolir un compromís més gran amb la societat, es duran a terme aliances amb els diferents agents implicats en la consecució de les nostres metes (administració, associacions locals, nacionals i internacionals) (ODS 17).

 

 

Entitats col·laboradores