El dibuix en totes les seves formes sensorials

Els participants del taller programat per al 2on dia del Coworkfest 2023 van tenir l’oportunitat d’embarcar-se en una aventura artística única a la sala de reunions de Zona Líquida a Riba-roja d’Ebre. Guiats per la talentosa artista Sarah Misselbrook de l’associació Riba Rocks, els assistents es van submergir en un taller de dibuix que anava molt més enllà de plasmar traços en un paper; va ser una experiència que desafiava tots els sentits.

El que inicialment es va presentar com un taller de dibuix va revelar-se com una emocionant exploració de la natura a través de l’art, on els participants es van submergir en un joc multisensorial. La premissa era senzilla però fascinant: utilitzar tots els sentits per descriure i representar en paper elements recollits a la natura. Però aquí radicava la màgia: en ocasions, els objectes a dibuixar només es podien tocar o es descriuen en detall pels altres participants.

L’experiència va ser un exercici de consciència plena i creativitat sense límits. Els participants es van submergir en la tasca amb els ulls venjats, permetent que les seves mans explorin textures, formes i mides d’objectes naturals. Les diferents textures dels materials es es van convertir en fonts d’inspiració. L’art no es limitava a la visió; s’ampliava per involucrar tots els sentits.

El punt culminant del taller va ser la creació d’un dibuix col·laboratiu. Els participants, havent absorbit l’essència dels materials naturals que els envoltaven, van aportar les seves interpretacions úniques a aquesta obra col·lectiva. Va ser un testimoni visual de com la natura pot inspirar i connectar les persones de maneres inimaginables.

Un detall que fa que aquesta experiència sigui encara més especial és l’ús del carbó. Aquest element, fonamental per a la creació d’art en el taller, va provenir directament de la finca de l’associació Riba Rocks, afegint un toc autèntic i local a l’activitat.

El dibuix final, una amalgama de percepcions, emocions i talent artístic, ben aviat trobarà el seu lloc a la sala principal de Zona Líquida, on quedarà exposat de manera permanent. Aquesta obra no només serà un recordatori de la bellesa i la diversitat de la natura, sinó també un testimoni de la connexió entre la creativitat i el món que ens envolta.

En resum, la tarda passada al Coworkfest 2023 amb Sarah Misselbrook i Riba Rocks no només va ser una experiència artística, sinó una lliçó sobre com la nostra capacitat d’observació i creativitat pot florir quan ens obrim a la riquesa del nostre entorn. Una divertida jornada en què es va demostrar que l’art i la natura estan intrínsecament entrellaçats, esperant ser descoberts per aquells disposats a veure, sentir i crear.